Kingsize BBQ-PlatterYesssss, je hebt 'm! De enige echte Kingsize BBQ-Platter van Big Boys. Wat een koning ben je! Maar oké, en nu? Geen zorgen, we vertellen je alles. 


Wat zit er in de box?

Goede vraag. Je kunt natuurlijk gewoon zien wat er in de box zit als je 'm openmaakt, maar we lichten het graag nog even toe. Zo zijn we.

BBQ-Platter

De gerechten op de BBQ Platter zijn om te delen: per persoon heb je ongeveer 350 gram vlees! Presenteer ze op een grote plank met een enorm mes en lepels. 

 • Pulled Pork
  Huisgemaakt en de allllerlekkerste. 12 uur lang gegaard in onze rookoven en daardoor supermals. Pure perfectie. Al zeggen we het zelf. 

 • Cheddar Jalapeno Worst
  Licht pikant, megalekker worstje met jalapeno pepers en smeltende cheddar erin. Worst én kaas én jalapeno? Wooooow!

 • Kippendij
  Mooie stukken kippendij, het lekkerste stuk van de kip als je het ons vraagt. Zo zacht, hmmm...

 • Spare Ribs
  De enige echte Big Boys ribs! Met een Asian marinade. Valt zo van het bot af. Zoals het hoort!

 • Short Ribs
  Hier zijn we trots op. Low&slow bereid, zo mals dat 'ie van het bot valt. Ja, net als de spareribs. Doen we gewoon.

Bijgerechten

 • Turks brood
  Met kruidenolie, gegrild op de BBQ
 • Nachos met kaasdip
  Spreekt voor zich. Dit wil je bij je borrel(s)!
 • Coleslaw
  Huisgemaakt en lekker fris: een salade van kool (what's in a name...)
 • Zoete aardappelfrietjes uit de oven
  Yessss, oranje oranje oranje! Friet gemaakt van zoete aardappel uit de oven, minder krokant, maar wel gezond. En oranje. Lekkerrrrrr!
 • Piccalilly
  Ingelegde groentjes met een zuurtje. Gaat perfect bij het vlees! Of bij de nacho's, wat jij wilt. Maar beter bij het vlees.
 • Aioli en BBQ saus
  Natuurlijk onze eigengemaakte sauzen. Lekker bij.... eigenlijk alles!

Drankje

 • Agua De Valencia
  Cocktail! Een oranje welteverstaan. En een Spaanse. Iets met 'Koning van Hispanje'. Toch...? 

Bereidingswijze

Maar hoe maak je het? Heel simpel. Volg de stappen!

 1. De BBQ-platter zit in een heel mooi aluminium bakje. Deze kan regelrecht de oven in. Wel even het dekseltje eraf halen. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet het bakje zo'n 15 minuten in de oven. Tot het warm is eigenlijk, want alle producten zijn al voorgegaard. Even afgrillen op de BBQ kan ook. Koning BBQ!
 2. Schuif de zoete aardappelfriet in de oven. Mag gewoon naast het vlees!
 3. Doe de kruidenolie op het brood en warm op in de oven (hoeft maar 5 minuutjes). Of bak het even op de BBQ, ook goed!
 4. Doe de nacho's, kaasdip, coleslaw, sausjes en piccalilly in een mooi bakje. Tip: oranje. Of rood-wit-blauw. Het is immers Koningsdag.
 5. Tijd voor de cocktail! Pak een grote kan uit de kast en doe daarin de sinaasappelsap, vodka en gin (samen in een flesje). Schenk op het laatste moment de cava erbij. Roer even door met een lange lepel of met het leuke oranje rietje dat je erbij krijgt. Maak een gezellig suikerrandje op het glas door het randje in te smeren met honing of ranja en het glas in de suiker te dippen. Schenk de Agua de Valencia in de glazen en zet een schijfje sinaasappel op het randje. En het rietje niet vergeten! Proost. Op de koning! 
 6. Dek de tafel, zet André Hazes op z'n allerhardst (tip: klik hierrr voor een prachtige Spotify-lijst!), trek je oranje polo uit de kast, blaas je oranje opblaaskroon op, leg je roltoeter klaar en vier het leven! Geniet!

 

x
x